Daring United Wemmel B - ZVC Petrol Malderen

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 02/09/2011 om 19u
Match: 
Daring United Wemmel B - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Jens Vereertbrugghen
Verdediging: 
Tom Stoels
Ben Witvrouwen
Joke Joos
Middenveld: 
Jens Vereertbrugghen
Gianni Claessens
Roald Willems
Benny Van Hoey
Aanval: 
Bjorn Verheyden
Verslag: 

Op vrijdag 2 september 2011 stond de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de deur. Petrol had er een geslaagd seizoen op zitten en heeft de nodige stappen ondernomen om het dit jaar beter te doen. Ben Witvrouwen onze nieuwe aanwinst maakt zijn officieel debuut voor Petrol.

Over de eerste helft kunnen we best kort zijn. Petrol speelde heel onzuiver. Dat breekte ons zuur op. De vinnige tegenstander kon zo op de counter na 4 onzuivere passen/dribbels een voorsprong uitbouwen van 4 doelpunten. Roald wist tegen te scoren via een vrijschop. Maar nog net voor de rust scoorde Daring United nog de 5-1. Aan de petrollers om de koppen bij elkaar te steken. Een slechtere start van het seizoen kon je je niet inbeelden.

De tweede helft speelde Petrol vanuit een stevige organisatie en dat loonde. Petrol nam nu wel de bovenhand en wist al snel de 5-2 te scoren via Bjorn Verheyden. Hij verschalkte de keeper met een mooie sleepbeweging alvorens de ballen tegen de netten te schuiven. Petrol begon steeds harder door te duwen en dat resulteerde in een hele resem kansen. De tegenstander kreeg het moeilijk en begon steeds bitsiger te spelen. Vooral het nummer 13 was een voorbeeld van hoe het niet moet. Spijtig genoeg nam de scheidsrechter niet haar verantwoordelijkheid na herhaaldelijke fouten en zelfs natrappen. Het geluk ontbrak ons echter deze avond, want 4x werd het doelkader geraakt. Stoels kon uiteindelijk wel scoren na enkele pogingen kort na elkaar. 5-3. De 5-4 volgde later nog dankzij opnieuw Bjorn Verheyden. Even later kreeg Benny Van Hoey nog een mooie mogelijkheid van dichtbij maar de bal wou er maar niet in. Na een zoveelste akkefietje met het nummer 13 van Wemmel kreeg deze een gele kaart samen met Roald die zelfs geen fout maakte maar gewoon de bal blokkeerde. Makkelijkheidsoplossing van de scheidsrechter. Hopelijk fluit zij in de toekomst heel wat correcter.

Het bleef uiteindelijk 5-4. Petrol vergeet de prestatie van de eerste helft best zo vlug mogelijk, maar moet zich optrekken aan de zeer sterke tweede helft. Volgende week wacht reeds onze eerste thuismatch tegen BBC Merchtem United.

Doelpunten: 
4-1: Roald Willems
5-2: Bjorn Verheyden
5-3: Tom Stoels
5-4: Bjorn Verheyden
Eindstand: 
5-4