ZVC Petrol Malderen - BBC Merchtem United

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 09/09/2011 om 22u
Match: 
ZVC Petrol Malderen - BBC Merchtem United
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Kevin Bosman
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Benny Van Hoey
Middenveld: 
Herman Matheve
Roald Willems
Jeroen Rogiers
Aanval: 
Bjorn Verheyden
Verslag: 

ZVC Petrol speelde op vrijdag 9 september 2011 zijn allereerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor deze match kwam BBC Merchtem United op bezoek. Herman Matheve maakte zijn officieel debuut als Petroller.

Petrol nam het heft in handen en kwam zodoende al snel op voorsprong via Bjorn Verheyden en Benny Van Hoey. Even later werd er een penalty gefloten voor de Merchtemenaren. De penalty werd in eerste instantie naast getrapt, maar de scheidsrechter beweerde dat Tom Stoels voor zijn lijn bewoog, waardoor BBC Merchtem een tweede kans kreeg. Deze keer was het wel prijs. 2-1. Nog geen twee minuten later besliste Bjorn om de voorsprong opnieuw uit te breiden. Hij schoot de bal mooi in het dak van het doel. Roald maakte er 4-1 van na een misverstand in de verdediging van Merchtem United. De Merchtemenaren bleven proberen, wat uiteindelijk resulteerde in de 4-2, maar opnieuw was het Bjorn die zijn derde van de avond binnenwerkte. Deze keer met zijn linkervoet. 5-2 was dan ook de ruststand.

De tweede helft van Petrol was net als vorige match beter dan de eerste helft. De passing was zuiver en de combinaties werden vlot gemaakt. BBC Merchtem United moest risico's nemen om de achterstand op te halen. ZVC Petrol maakte hiervan gebruik. Een pasje in de diepte van Herman Matheve richting Roald leidde de 6-2 in. De keeper werd verschalkt met een schot door de benen. Iedereen kent ondertussen wel de afstandsschoten van Tom Stoels. Na enkele malen proberen, lukte het hem toch om de bal staalhard in doel te knallen. 7-2. De ban was gebroken en Herman kon niet achter blijven. Hij scoorde met een hard schot zijn eerste van het seizoen binnen voor Petrol. Benny speelde een zeer sterke partij en pikte net als in de eerste helft nog een doelpuntje mee. Opnieuw kreeg de sympathieke ploeg uit Merchtem een penalty, maar Tom wist deze mooi af te stoppen. Roald maakte aan de overkant 10-2. Een vrijschop van Tom die naast vloog, leidde een snelle tegenaanval in van de tegenstander. Tom was net iets te laat terug in doel waardoor de bal mooi in doel gekopt werd. 10-3. Jeroen Rogiers, onze MVP van vorig seizoen, wist ook zijn goaltje mee te pikken. Hij had deze avond niet echt het geluk aan zijn zijde wat betreft de afwerking. Assists gaf hij des te meer. Ben Witvrouwen, die heel wat verdedigend werk opknapte, scoorde de 12-3. Na de 12-4 maakte Roald er een 13-4 eindstand van na een misverstand tussen de keeper en zijn verdediging. Hij scoorde zijn vierde van de avond met een lobje.

Het was een zeer aangename en faire wedstrijd die in het voordeel van Petrol uitdraaide. ZVC Petrol speelde een zeer sterke partij. Er werd vertrokken van een goede organisatie. Fraaie acties werden opgezet en vaak mooi afgerond. Een mooie opsteker voor de petrollers die volgende week opnieuw aan de bak moeten op verplaatsing tegen Duvelkes Herne B, een ploeg die voorlopig 2 wedstrijden gespeeld en ook gewonnen heeft.

Doelpunten: 
1-0: Bjorn Verheyden
2-0: Benny Van Hoey
3-1: Bjorn Verheyden
4-1: Roald Willems
5-2: Bjorn Verheyden
6-2: Roald Willems
7-2: Tom Stoels
8-2: Herman Matheve
9-2: Benny Van Hoey
10-2: Roald Willems
11-3: Jeroen Rogiers
12-3: Ben Witvrouwen
13-4: Roald Willems
Eindstand: 
13-4