Ambiorix Kapelle A - ZVC Petrol Malderen

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Maandag 03/10/2011 om 22u
Match: 
Ambiorix Kapelle A - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Benny Van Hoey
Middenveld: 
Gianni Claessens
Herman Matheve
Roald Willems
Aanval: 
Kevin Bosman
Jeroen Rogiers
Verslag: 

Maandag 3 oktober 2011 mocht ZVC Petrol aan de bak tegen de ex-club van onze voorzitter Gianni Claessens. Vorig jaar speelden we reeds tegen elkaar al moet gezegd dat deze ploeg een enorme metamorfose heeft ondergaan. Men heeft daar heel wat jong geweld aangetrokken voor het komende seizoen. Na het verlies tegen Ajax Zemst van vrijdag was Petrol op zoek naar eerherstel.

Ambiorix greep ons onmiddellijk bij de keel. Zij startten de wedstrijd heel vinnig. Petrol diende in blok te verdedigen en hield stand tot de 15de minuut. Een lange en hoge bal van de Ambiorix keeper werd in één tijd binnengekopt. De spits torende boven Benny uit en kopte de bal over Stoels in doel. Petrol kon 3x counteren, maar pogingen van Benny, Gianni en Herman werden steeds afgestopt door de keeper. In plaats van 1-1 werd het aan de overkant 2-0 voor Ambiorix. Dat was buiten Stoels gerekend. Die trapte vanop eigen helft de bal staalhard binnenkant paal binnen. Rik De Saedeleer zou zeggen: "Amai, amai, amai, gohgooooh, wat een goal". 2-1 net voor de rust.

Petrol nam de tweede helft in handen. Ambiorix kwam er nog sporadisch uit. Petrol daarentegen had meerdere mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Benny, Gianni en Jeroen kregen elk een mooie doelkans maar spijtig genoeg wou de bal er niet in. Uiteindelijk was het dan toch raak. Roald scoorde met zijn linker met een lobje over de keeper. 2-2.

2-2 bleef de eindstand. Dit is geen slechte uitslag maar uiteindelijk zat hier meer in. We hebben het vandaag laten afweten voor doel. Een positieve noot is dat hiermee toch de kater van vrijdag een beetje doorgespoeld is. Nu werd er gespeeld vanuit een degelijke organisatie. Ondanks de vinnige acties van Ambiorix bleef ZVC Petrol overeind en nam ze zelfs de bovenhand in de tweede helft. Vrijdag speelt Petrol opnieuw een uitwedstrijd tegen Daring United Wemmel A, de derde in het klassement en een ploeg die vorig jaar een reeksje hoger speelde.

Doelpunten: 
2-1: Tom Stoels
2-2: Roald Willems
Eindstand: 
2-2