Daring United Wemmel A - ZVC Petrol Malderen

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 07/10/2011 om 19u
Match: 
Daring United Wemmel A - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Jens Vereertbrugghen
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Gianni Claessens
Middenveld: 
Herman Matheve
Roald Willems
Benny Van Hoey
Aanval: 
Bjorn Verheyden
Verslag: 

Vrijdag 7 oktober 2011 speelde ZVC Petrol tegen Daring United Wemmel A, een ploeg die vorig jaar nog een reeksje hoger speelde.

Zowel Petrol als Wemmel startte vanuit een sterk georganiseerde verdediging. Waar valt er voo het eerst een gaatje? Spijtig genoeg viel dat gaatje achteraan bij Petrol. Na een misverstand tussen Ben en Roald profiteerde Wemmel en kwamen de Wemmelse jongens op voorsprong. Petrol bleef kalm bij deze achterstand en probeerde al voetballend tot aan het doel van de tegenstander te komen. Voetballen lukte aardig, maar Wemmel verdedigde zeer sterk. Op enkele afstandsschoten na was Petrol eigelijk niet gevaarlijk. Wemmel speelde echter enkel op de counter. Tot aan de rust bleef het 1-0 voor Wemmel A.

De tweede helft moest Petrol een trapje hoger gaan spelen indien men iets wou doen aan deze achterstand. Dit was niet zonder succes. Roald kon met een afstandsschot de gelijkmaker binnentrappen. De bal rolde een beetje 'lucky' onder de voet van de doelman. 1-1 en even later was het opnieuw raak. Benny en Bjorn deden enkele eentweetjes en kwamen zo oog in oog met de doelman te staan. Bjorn kreeg de eer om de 1-2 binnen te tikken. Een mooie actie van onze petrollers. Tegen de gang van het spel in werd het echter 2-2. Wemmel had het lastig maar op de counter kon men toch tegenprikken. Petrol baalde maar Roald maakte er onmiddellijk 2-3 van met een harde knal in de rechterhoek. Petrol koos resoluut voor de aanval. Roald trapte een vrijschop naast de muur richting Bjorn die die in één tijd in het dak van het doel vlamde. 2-4. Het had misschien wel meer kunnen zijn, maar pogingen van Herman, Gianni, Benny en Ben werden steeds nog door een voet of been tegengehouden. Met de 2-4 voorsprong zette Wemmel A alles op alles. De keeper kwam mee opzetten en dat zorgde voor wat problemen in de verdediging van Petrol. Jens speelde een sterke partij maar ook de paal bracht een keer redding op een schot van de wemmelse keeper. Op het einde werd Roald nog alleen voor doel gezet, maar zijn poging de keeper voorbij te gaan mislukte.

Het bleef bij een 2-4 winst voor ZVC Petrol in een zeer faire wedstrijd. ZVC Petrol ging uit van een sterke organisatie en dat loonde. Rustig blijven bij een achterstand is de boodschap. Uiteindelijk komen de openingen wel. Door deze winst heeft Petrol weer wat meer ademruimte en verliest Daring United Wemmel A zijn derde plaats. Volgende wedstrijd is reeds maandag al tegen Center Ternat. Uit deze wedstrijd komen we echter een beetje gehavend uit. Benny heeft een blessure aan de schouder opgelopen en Bjorn Verheyden heeft weer een beetje reactie gekregen op een knieblessure. Aan de anderen om maandag een stapje extra zetten.

Doelpunten: 
1-1: Roald Willems
1-2: Bjorn Verheyden
2-3: Roald Willems
2-4: Bjorn Verheyden
Eindstand: 
2-4