Center Ternat - ZVC Petrol Malderen

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Maandag 10/10/2011 om 20u
Match: 
Center Ternat - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Jens Vereertbrugghen
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Gianni Claessens
Herman Matheve
Aanval: 
Roald Willems
Verslag: 

Op maandag 10 oktober stond ZVC Petrol voor een verplaatsing naar Ternat waar het de spelers van lokale club Center Point partij gaf. Het werd een wedstrijd eenrichtingsverkeer met een simpele overwinning voor de bezoekers.

Een ouderwets avondje zaalvoetbal met amper 5 spelers aan beide kanten, dat was het recept voor de derde Malderse overwinning van het seizoen. Petrol vatte de wedstrijd dan ook het best aan en stond al vrij vroeg op een comfortabele 0-3 voorsprong. Het duo Willems-Matheve maakte hierbij de dienst uit: Willems als aangever, Matheve met een glasheldere hattrick. Deze opdoffer belette de thuisploeg echter niet om terug in de wedstrijd te komen. Enkele minuten van Malders concentratieverlies zorgden voor de 2-3 tussenstand. De tegengoals maakten evenwel dat de bezoekers opnieuw bij de les waren. Nog voor de rust lukte Matheve zijn vierde treffer van de wedstrijd en ook Willems mocht nog twee doelpunten achter zijn naam schrijven. Stand bij de rust: 2-6.

Meteen na de pauze was er opnieuw een gebrek aan concentratie dat ervoor zorgde dat de spits van Ternat zijn derde van de avond mocht binnentrappen. Maar ook nu pikte Petrol de boodschap goed op en Claessens trapte zijn eerste van het seizoen tegen de netten. De frustratie bij de thuisspelende spits nam toe. Na een niet al te fraai verwoorde bedreiging aan het adres van de bezoekende aanvoerder mocht G.N., ten gevolge van een meer dan terechte rode kaart, de douches opzoeken. De thuisploeg aldus met een mannetje minder en dat was voor Petrol het signaal om het individuele en totale doelpuntensaldo nog wat op te krikken. Claessens, Willems, Witvrouwen en Matheve scoorden elk nog één keer en dat leverde de uiteindelijke 3-11 eindstand op.

Het was een verdiende overwinning voor de Malderse bezoekers die hiermee hun doelpuntensaldo van negatief naar positief brachten en in de stand oprukten naar de 6e plaats.

Proficiat aan de jongens die de verplaatsing naar Center Point Ternat tot een goed einde hebben gebracht ! Na 5 op 6 in de voorbije drie uitwedstrijden volgt op vrijdag 21 oktober een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen leider, ABCA Sint-Agatha-Berchem B. Hopelijk kunnen de Malderenaars het goede spel van de vorige wedstrijden in de schaal leggen om de fiere leider zijn eerste puntenverlies toe te dienen ! Forza Petrol !

Doelpunten: 
0-1: Herman Matheve
0-2: Herman Matheve
0-3: Herman Matheve
2-4: Herman Matheve
2-5: Roald Willems
2-6: Roald Willems
3-7: Gianni Claessens
3-8: Gianni Claessens
3-9: Roald Willems
3-10: Ben Witvrouwen
3-11: Herman Matheve
Eindstand: 
3-11