ZVC Petrol Malderen - ABCA Berchem B

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 21/10/2011 om 22u
Match: 
ZVC Petrol Malderen - ABCA Berchem B
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Bjorn Verheyden
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Gianni Claessens
Herman Matheve
Roald Willems
Aanval: 
Kevin Bosman
Jeroen Rogiers
Verslag: 

Op vrijdag 21 oktober kwam ABCA Berchem B, de huidige leider van onze reeks, op bezoek. Voorlopig hadden ze nog geen enkele wedstrijd verloren. Voor alles een eerste keer zeg ik dan. ZVC Petrol was in de winning mood. Van de laatste 3 wedstrijden won het er 2 en speelde het er eentje gelijk. Petrol kon ook voor het eerst dit seizoen rekenen op Kurt Potoms. Hij is terug na een blessure.

ABCA Berchem B was zoals verwacht een zeer technische ploeg. Ze lieten van in het begin mooie dingen zien en waren bovendien ook heel effectief. Een klein foutje achteraan werd onmiddellijk afgestraft. Zo kwam Petrol na 12 minuten op een 0-2 achterstand te staan. Petrol bleef heel rustig bij deze achterstand en speelde mooi voetbal. Kevin Bosman zette met een sublieme actie de keeper in de wind. Hij scoorde de 2-1 met een lobje over de keeper. Even later is het alweer Kevin Bosman die de 2-2 scoorde, dit alles op nog geen 5 minuten. Bij deze score gaan we rusten.

Na de pauze speelde Petrol vanuit een zeer sterke organisatie. De technische hoogstandjes waren voor de tegenpartij maar echt gevaarlijk waren ze niet. Indien ze toch door de verdediging geraakten, was steeds Tom Stoels op de juiste plaats. Het was echter Petrol die het heft in handen nam. Herman Matheve bracht Petrol op voorsprong met een harde knal. Even later was het Gianni Claessens die de bal hard in de linkerhoek duwde. ABCA Berchem kwam opzetten en scoorde toch de aansluitingstreffer. Kevin Bosman tekende het doodsvonnis van de ongeslagen leider met zijn derde van de avond. Kurt Potoms legde de 6-3 eindcijfers vast.

ZVC Petrol doet een uitstekende zaak door te winnen van de leider. Bovenaan het klassement ligt alles kort bij elkaar. Hiermee bewijst Petrol toch dat men gegroeid is tegen vorig seizoen. Men toonde een enorme weerbaarheid en dit met goed voetbal vanuit een sterke organisatie.

Doelpunten: 
1-2: Kevin Bosman
2-2: Kevin Bosman
3-2: Herman Matheve
4-2: Gianni Claessens
5-3: Kevin Bosman
6-3: Kurt Potoms
Eindstand: 
6-3