Speeldag 1

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Vrijdag 07/09/2012 om 22u00
Match: 
ZVC Petrol Malderen 2010 - ZVC OneTouchies Meise
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Bjorn Verheyden
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Gianni Claessens
Benny Van Hoey
Aanval: 
Roald Willems
Jelle De Ridder
Verslag: 

Voor het eerst in drie seizoenen mocht ZVC Petrol Malderen de nieuwe voetbaljaargang in eigen huis aftrappen. De tegenstander van dienst was geen onbekende voor de Malderenaars. Met ZVC OneTouchies Meise stond een te duchten tegenstander op het programma. Het werd een prima start van het seizoen met een verdiende overwinning voor ZVC Petrol.

Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon met een goede organisatie en verzorgd voetbal. De eerste kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten. Het eerste thuisdoelpunt bleef echter wel uit en zoals zo vaak gaat de eerste bal tussen de palen er aan de overzijde wel in. Zo geschiedde want met een afgeweken schot kwamen de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong. De blauwhemden, die voor één keer thuis in het maagdelijk wit aantraden, bleven echter de lijn van het goede spel verder trekken. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Witvrouwen die tot stand kwam na vertwijfeling in de Meise-defensie. Een knappe combinatie lag aan de basis van de tweede Malderse treffer. Via Stoels en Willems kwam de bal bij Potoms. Die zette knap voor tot bij de vrijstaande De Ridder. De debutant aarzelde niet en trapte beheerst de voorsprong op de bordjes. Het inspireerde de thuisploeg tot nog meer aanvalsgeweld en een mooie solo van Willems werd even mooi afgerond door de topschutter van de voorbije twee seizoenen. Petrol had de voorsprong zelfs nog verder kunnen uitdiepen maar enkele rake schoten van Claessens en Van Hoey kwamen ofwel het doelhout ofwel de sterk spelende OneTouch-doelman op hun weg tegen. Met de rust in zicht hadden de bezoekers nood aan een sterk offensief om nog iets van de wedstrijd te maken. In een dol slotakkoord zorgden onder meer een own goal en opnieuw een afgeweken schot ervoor dat de ruststand 3-4 was in het voordeel van de bezoekers.

De opdoffer vlak voor de rust sloeg in als een bom bij de goed spelende thuisploeg. Iedereen was er echter van overtuigd dat als het spel uit de eerste 20 minuten een vervolg kende in de tweede helft, de zaak in het voordeel van ZVC Petrol zou kunnen uitdraaien. Met twee geplaatste pegels zorgde Willems ervoor dat de achterstand opnieuw in een voorsprong werd omgebogen. Het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg niet van plan was om deze bonus nogmaals uit handen te geven. Een harde vrije trap van doelman Stoels en de vierde treffer van Willems zorgden voor een comfortabel verschil tussen de twee ploegen. Een mysterieus doelpunt dat aan de neus van de verslaggever in casu voorbijging, legde de eindstand vast op 7-5.

Doelpunten: 
1-1: B. Witvrouwen
2-1: J. De Ridder
3-1: R. Willems
4-4: R. Willems
5-4: R. Willems
6-4: T. Stoels
7-4: R. Willems
Eindstand: 
7-5