Speeldag 2

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Maandag 10/09/2012 om 21u00
Match: 
Ambiorix Kapelle-op-den-Bos C - ZVC Petrol Malderen 2010
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Andy Peelman
Middenveld: 
Gianni Claessens
Jelle De Ridder
Benny Van Hoey
Aanval: 
Herman Matheve
Roald Willems
Verslag: 

Op maandag 10 september stonden in de Gemeentelijke Sporthal te Londerzeel met Ambiorix Kapelle-op-den-Bos C en ZVC Petrol Malderen twee teams tegenover mekaar die hun openingswedstrijd hadden gewonnen. In een goed tot zeer goed verwarmde sporthal haalde de Kapelse 'Multi-Culti' het met zware cijfers. Het blijft zo met het maximum van de punten aan de leiding.

Al van bij het begin was het duidelijk dat de Kapellenaars meer in hun mars hadden dan gestalte in de lengte en de breedte. Binnen enkele minuten tijd keken de bezoekers uit Malderen al tegen een 2-0 achterstand aan. Licht van slag probeerde Petrol gaandeweg zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Deze ingesteldheid werd snel beloond door de aansluitingstreffer van Matheve. De twee doelpunten die hierna volgden (3-1 en 3-2) waren er in geschenkverpakking. De aanvalslust van de thuisploeg bleek echter niet te stillen. Ambiorix werd hiervoor rijkelijk beloond met een 7-2 ruststand.

Petrol begon vol goede moed aan de tweede helft en dat leverde drie achtereenvolgende aansluitingstreffers op. Willems, Potoms en nogmaals Willems zorgden ervoor dat de moed vanuit de Malderse schoenen opnieuw de kuiten in schoot. Maar de speelwijze waarbij verwoed op zoek gegaan werd naar de gelijkmaker zorgde er aan de andere kant voor dat de thuisploeg naar hartelust kon counteren. Het speelde de wedstrijd op deze manier potdicht want vier van de vele counters werden effectief verzilverd in doelpunten. Op de 11-5 eindstand valt dan ook weinig in te brengen.

Als voetnoot bij deze wedstrijd plaatsen we het goede debuut van Peelman in op zijn zachtst gezegd 'moeilijke omstandigheden'. De kater van deze wedstrijd zal moeten doorgespoeld worden met een tweede opeenvolgende thuisoverwinning in de 'gigantische' en iets minder verwarmde Vermahal. Slachtvee van dienst moeten de jongens van Daring United Wemmel B worden.

Doelpunten: 
2-1: H. Matheve
3-2: Eigen doelpunt Ambiorix Kapelle-op-den-Bos C
7-3: R. Willems
7-4: K. Potoms
7-5: R. Willems
Eindstand: 
11-5