Speeldag 3

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 21/09/2012 om 22u
Match: 
ZVC Petrol Malderen - Daring United Wemmel B
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Kevin Bosman
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Roald Willems
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Andy Peelman
Jelle De Ridder
Verslag: 

Voor de tweede thuismatch mocht ZVC Petrol Malderen Daring United Wemmel B bekampen. Afgelopen seizoenen hebben wij reeds enkele pittige duels uitgevochten die meestal uitdraaiden in het voordeel van Petrol. Het was deze keer niet anders.

De wedstrijd startte zoals verwacht aan een zeer snel tempo. Beide doelmannen werden al van in het begin volop onder vuur genomen. Het was Petrol die na 8 minuten op 1-0 voorsprong kwam via Roald Willems. Hierna zagen we een sterk staaltje van beide doelmannen. Pogingen van Ben Witvrouwen, Benny Van Hoey en Andy Peelman werden gepareerd door de goalie van de bezoeker. Ook Stoels deed zijn duit in het zakje en ranselde enkele kanonskogels uit zijn doel. Wemmel drukte het gaspedaal in en kwam op het einde van de eerste helft op een 1-3 voorsprong. Het ontbrak Petrol echter aan het nodige geluk,want het doelkader (Andy, Benny en Roald) en een goedkeepende bezoekende doelman stond steeds in de weg. We gaan dan ook rusten met een 1-3 achterstand. Ondanks het feit dat we aanvallend wel gevaarlijk waren, moet gezegd dat we onze verdedigende taken wat verwaarloosden. De tweede helft nam Petrol de bovenhand. De kapitein van Wemmel maakte overtreding na overtreding, zijn typisch gekende stijl. Na een drieste tackle op Roel Ringoot kreeg hij eindelijk zijn verdiende loon en mocht hij het veld verlaten met een gele kaart. Andy Peelman dribbelde naar lieve lust en scoorde 2 goals vlak na mekaar waardoor we weer gelijk stonden. Erop en erover zou je denken maar Petrol kreeg het deksel op de neus en moest opnieuw achtervolgen. Roald zette de bordjes opnieuw in evenwicht. Enkele pogingen van Tom Stoels, Roel Ringoot en Jelle De Ridder raakten niet voorbij de bezoekende doelman. Een mooie actie van Andy bezorgde Petrol opnieuw een voorsprong. Kurt Potoms scoorde ondanks zijn “verzuurde benen” met een klein lobje over de keeper. 6-4 en de wedstrijd was gespeeld. Wemmel probeerde nog een slotoffensief maar een zeer sterk keepende Stoels liet geen goals meer toe.

Het was een felbevochten maar welverdiende zege mogen we wel zeggen. Ondanks een 1-3 achterstand met de rust, was Petrol absoluut niet uit het lood geslagen. Voorlopig leden we nog geen puntenverlies in onze gezellige Vermahal. Verder mogen we zeggen dat Roel Ringoot een geslaagd debuut maakte voor Petrol. Zijn werklust en loopvermogen gaan we dit seizoen nog dikwijls nodig hebben. Volgende wedstrijd bekampen we op verplaatsing tegen Kliekske Steenokkerzeel C. Daar moeten we een vervolg kunnen breiden op deze wedstrijd en de eerste punten op verplaatsing dit jaar mee naar huis nemen.

 

Doelpunten: 
1-0: Roald Willems
2-3: Andy Peelman
3-3: Andy Peelman
4-4: Roald Willems
5-4: Andy Peelman
6-4: Kurt Potoms
Eindstand: 
6-4