Speeldag 4

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
12/10/2012
Match: 
Kliekske Steenokkerzeel C - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Herman Matheve
Andy Peelman
Roel Ringoot
Aanval: 
Roald Willems
Jelle De Ridder
Verslag: 

Na drie weken te hebben stil gelegen staat Petrol nu voor een drukke oktober maand. Op één week tijd moet Petrol driemaal aan de bak, te beginnen met een verplaatsing naar Steenokkerzeel. Gianni meldde zich ziek en Benny was niet beschikbaar. Herman is echter terug van weg geweest.

De wedstrijd startte om 19u. Geen ideaal uur om te starten met de files in gedachten. Iedereen was aardig op tijd, behalve onze goalie. Die stond vast in het verkeer en diende uiteraard tijdelijk vervangen te worden door een veldspeler. Herman, een man met ervaring op dat vlak, offerde zich spontaan op. De thuisploeg liet voetballen toe en er werd een aardige potje voetbal op de mat getoverd. Petrol startte het best. Na slechts enkele minuten kon Jelle de bal klaarleggen voor Roel, die de bal gretig binnenduwde. 0-1 en Roel zijn verjaardag kon niet meer stuk na zijn allereerste officiële goal voor Petrol. De aankoop van zijn nieuwe Münich Gresca’s brachten al direct resultaat op. Bij aankomst van Tom kon er snel gewisseld worden van truitje. Tom nam plaats in doel en Herman kon opnieuw het veld op. Een pluim voor Herman die de nul kon houden. Niet veel later lanceerde Andy Roald met een mooie doorsteekpass. Roald plaatste de bal overhoeks met links via de binnenkant paal in doel. Net als Roel scoorde hij met zijn nieuwe schoenen. Geen Münichs, maar Joma Top Flex net als zijn idool Herman. Steenokkerzeel voetbalde aardig maar kon weinig doelgevaar afdwingen. Er zijn echter niet veel kansen nodig om éénmaal te scoren. Zo gezegd zo gedaan. Kort na onze 0-2 voorsprong werd het 1-2. De petrollers hadden de bovenhand maar kregen in de eerste helft de bal niet meer tegen de touwen. Een actie van Roel belandde voor de voeten van Jelle die de bal tegen de dwarsligger besloot. Roald kon doorgaan op rechts maar zijn poging spatte op de paal. Pogingen van Andy en Potoms werden door de Steenokkerzeelse keeper gestopt. Ook Ben kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar het bleef bij 1-2 tot de rust.

De tweede helft was eveneens voor Petrol. Een bijna identieke actie als in het begin van de wedstrijd maar dan met Roel als aangever en Jelle als afwerker zorgde voor een 1-3 voorsprong. De volgende aanval was het opnieuw prijs. Jelle legde de 1-4 eindcijfers vast met zijn tweede van de avond. Petrol morste verder nog met de kansen maar keert tevreden terug huiswaarts.

ZVC Petrol Malderen heeft voorlopig zijn sterkste start in zijn 3de seizoen. Hopelijk kunnen we dit volhouden. Eerstvolgende wedstrijd is de bekerwedstrijd tegen Olympic Zellik. Forza Petrol.

Doelpunten: 
0-1: Roel Ringoot
0-2: Roald Willems
1-3: Jelle De Ridder
1-4: Jelle De Ridder
Eindstand: 
1-4