1/32e Finale Beker van Brabant

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Maandag 15/10/2012 om 20u
Match: 
Olympic Zellik - ZVC Petrol Malderen 2010
Inzet: 
Beker
Locatie: 
Uit
Afgevaardigde: 
Gianni Claessens
Doel: 
Herman Matheve
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Andy Peelman
Middenveld: 
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Roald Willems
Jelle De Ridder
Verslag: 

Op maandag 15 oktober 2012 startte het bekeravontuur anno 2012-2013 van ZVC Petrol Malderen. Een uitwedstrijd bij derde provincialer Olympic Zellik was geen uitstap in het onbekende voor de bezoekers. De geschiedenis die beide clubs delen leerde dat de loting onder de noemer 'lastig met mogelijkheden' kon geplaatst worden. Na een zenuwslopende wedstrijd eindigt ook in de tweede bekerdeelname van de Malderenaars het verhaal in de eerste ronde.

De wedstrijd begon jammer genoeg met een valse noot. Wegens de onvoorziene afwezigheid van eerste doelman Stoels diende Matheve voor de tweede maal op rij de wedstrijd als doelwachter aan te vatten. Desalniettemin begon Petrol goed aan de wedstrijd. Eén van de eerste kansen werd dan ook meteen verzilverd. Een snelle uitbraak resulteerde in een gemeten voorzet van Willems in de loop van Ringoot. De linkspoot legde de bal zeer beheerst in het doel. Lang konden de bezoekers echter niet van de voorsprong genieten. Een afgeweken schot zette Matheve licht op het verkeerde been en de bal verdween naast de verste paal tegen de netten. Petrol bleef echter snelle uitbraken produceren en één ervan leverde opnieuw een voorsprong op. Een knap opgezette aanval via Peelman en Willems zette Ringoot vrij op de rechterkant. Onbaatzuchtig volgde een snoeiharde maar perfecte voorzet die door de inkomende De Ridder mooi in doel werd verwerkt. Maar wederom bleef de voorsprong niet lang op de bordjes staan. Bij een vrije trap vond één der thuisspelers 'een gaatje' naast de muur waardoor alles weer te herdoen was. Na een snelle combinatie in de kleine ruimte die er was in het hart van de Malderse defensie volgde een knap schot dat onhoudbaar in de rechter winkelhaak verdween. De eerste achterstand in de wedstrijd maakte echter weinig indruk op Petrol want een knappe aanval leverde een al even knap doelpunt op van een sterk spelende Ringoot. Toch ging de thuisploeg na een doelpunt vlak voor de rust met een minimale voorsprong met het achterwerk op de Zweedse banken zitten.

In de tweede helft ging Petrol van bij het begin op zoek naar de gelijkmaker. Niettegenstaande de druk die de bezoekers hierbij voortbrachten, was het Olympic Zellik dat de voorsprong verder kon uitdiepen. Matheve redde eerst knap op een hard afstandschot maar in de rebound kwam de bal nogal ongelukkig in de voeten van de Zellikse aanvaller terecht. Deze liet de uitgelezen kans niet liggen. Het werd allemaal nog wat moeilijker toen defensief afwachten makkelijk afgestraft werd met een geplaatst schot in de korte hoek. Het karakter dat de Malderenaars vandaag in het veld brachten was echter zo groot dat deze achterstand geen impact had op moreel vlak. Een knappe solo die begon van op de eigen helft werd met een hard overhoeks schot afgerond door een sterk acterende Peelman. Dit doelpunt was het signaal om voor de aanstaande remonte nog meer kracht bij te zetten. En dat loonde. Een alomtegenwoordige Ringoot vond in de korte hoek een gaatje tussen de doelman en de paal en aldoende bedroeg het verschil nog maar één doelpunt. Met nog iets minder dan tien minuten op de klok zette Petrol alle zeilen bij om de Zellikse voorsprong teniet te doen. Een knap schot van Peelman verdween echter via een ultieme redding van de thuisdoelman op de verste paal. In de laatste minuut hadden de bezoekers nog de beste kans om strafschoppen uit de brand te slepen. Een 3 tegen 1 situatie werd echter niet goed uitgespeeld en zo eindigde deze echte cupmatch in een nipte nederlaag.

Deze wedstrijd verdient een serieuze pluim voor de gehele aanwezige kern. In het bijzonder mag de prestatie van Matheve gezien worden die als gelegenheidsdoelman met enkele mooie reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield. De 16e Finales waren dichtbij maar de balans van dame Fortuna helde in deze wedstrijd meer over naar de kant van Olympic Zellik. Laat de geleverde prestatie een opsteker zijn voor de aanstaande competitiewedstrijd tegen Sjaloom Machelen !

Doelpunten: 
0-1: R. Ringoot
1-2: J. De Ridder
3-3: R. Ringoot
6-4: A. Peelman
6-5: R. Ringoot
Eindstand: 
6-5