Speeldag 5

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Vrijdag 19/10/2012 om 22u00
Match: 
ZVC Petrol Malderen 2010 - Sjaloom Machelen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Jelle Vandenbroucke
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Gianni Claessens
Benny Van Hoey
Middenveld: 
Andy Peelman
Roel Ringoot
Aanval: 
Herman Matheve
Roald Willems
Verslag: 

Op vrijdag 19 oktober stond ondertussen al de vijfde speeldag in reeks 4C op het programma. Daarin mocht ZVC Petrol Malderen het thuis opnemen tegen Sjaloom Machelen. Het werd al bij al een makkelijke thuisoverwinning met een resem doelpunten op het scorebord.

In een aardig gevulde Vermahal nam de thuisploeg de beste start. Het opende de score na een lang uitgesponnen aanval met een treffer van Matheve. Zoals reeds een aantal keer dit seizoen het geval was, kon ook nu Petrol de vroege voorsprong niet vasthouden. Na twee ongelukkige tegentreffers werd het voordeel omgebogen in een 1-2 achterstand. Wat hierna volgde, had zelfs een Petroller 'pur sang' nooit in zijn stoutste dromen durven toelaten. Waar de gelijkmaker van Ringoot en de 3-2 via een eigen doelpunt nog even op zich lieten wachten, kenden de laatste minuten van de eerste helft een veel spectaculairder scenario. In een mum van tijd liep de thuisploeg uit tot 7-2 met doelpunten van Peelman, opnieuw Ringoot en opnieuw Matheve. Het laatste woord was voor Van Hoey, die met een rake knal voor zijn eerste van het seizoen tekende.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Het eerste doelpunt van de tweede helft betekende voor Ringoot een tweede opeenvolgende hattrick. Bij de 9-2 van doelman Stoels had de bezoekende goalie op tijd door dat hij beter zijn handen van de kanonskogel kon houden om de ambtenaren van Ethias Verzekeringen geen vervelende maandagmorgen te bezorgen. Bij zo'n riante voorsprong bestaat de kans dat er vroeg of laat toch wat nonchalance in de gelederen sluipt. Zo geschiedde. De bezoekers, die een 'koosjere' mentaliteit en sportiviteit op het veld brachten, konden terugprikken tot 9-4. Het Wemmel B-scenario uit het seizoen 2010-2011 indachtig kwam de 10-4 van Van Hoey geen moment te vroeg. Het slotakkoord van dit doelpuntenfestival kwam op naam van Claessens. Zijn allereerste van het seizoen werd door de huidige topschutter van Petrol bedacht met een voor liplezers makkelijk te herkennen 'egoïst'. Het moet al een tijdje geleden zijn dat we onze topschutter eens niet bij de doelpuntenmakers konden vermelden. Desalniettemin willen we de wedstrijd van Willems niet minimaliseren. Verscheidene assists in deze wedstrijd mogen we op het conto van eerdergenoemde vermelden.

We noteren bij deze wedstrijd een makkelijke zege voor ZVC Petrol Malderen dat met vier overwinningen uit vijf wedstrijden post vat op de tweede stek. Komende vrijdag dient deze mooie plaats verdedigd te worden in Kampenhout tegen lokale ploeg Mavericks United B. Tot slot willen wij een welgemeend dankjewel richten tot gelegenheidsafgevaardigde Vandenbroucke. De voltallige ploeg was verheugd om haar oud-speler nog eens te mogen begroeten in de Vermahal !

Doelpunten: 
1-0: H. Matheve
2-2: R. Ringoot
3-2: Eigen doelpunt Sjaloom Machelen
4-2: A. Peelman
5-2: R. Ringoot
6-2: H. Matheve
7-2: B. Van Hoey
8-2: R. Ringoot
9-2: T. Stoels
10-4: B. Van Hoey
11-4: G. Claessens
Eindstand: 
11-4