Speeldag 6

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 26/10/2012 om 21u
Match: 
Mavericks United Kampenhout B - ZVC Petrol Malderen
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tim Hermans
Verdediging: 
Gianni Claessens
Middenveld: 
Roald Willems
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Herman Matheve
Jelle De Ridder
Verslag: 

Op vrijdag 26 oktober mocht Petrol Malderen Mavericks United Kampenhout B een bezoekje brengen. Pech in de aanloop van de wedstrijd aangezien Andy Peelman ziek afbelde. Desalniettemin konden we rekenen op 7 krijgers en op het debuut van Tim Hermans voor Petrol. Ons truitje zat hem als gegoten, enkel ademhalen ging wat lastiger. Een pluim voor Gianni die toch aanwezig was op deze wedstrijd ondanks de nakende geboorte van zijn dochtertje. Een routinecontrole wees echter uit dat de geboorte nog niet voor vandaag zou zijn. Gianni had beduidend minder zenuwen dan nakende opa Harry. Al lag dat niet alleen aan de geboorte van zijn kleindochter. Computerperikelen maakten hem wat nerveus. Geen nood Harry, op www.seniorennet.be vindt ge een heleboel handige tips.

Petrol nam van in het begin van de wedstrijd de bovenhand. Na reeds 5 minuten kon Willems na een individuele actie scoren met zijn linkervoet. Ringoot volgde al snel met een rush, een dribbel en na tweemaal proberen loodste hij de bal voorbij de keeper. 0-2 en Petrol zat op rozen. Spijtig genoeg zitten aan rozen ook doornen. Een misverstand in de verdediging zorgde voor de aansluitingstreffer van de bezoekers. Er sloop geen onrust in de ploeg. Petrol voetbalde rustig verder en even later kon Willems opnieuw de bal tegen de touwen duwen na een eerste goede tussenkomst van de thuisdoelman. 1-3. Ringoot had zijn dagje en liep alles en iedereen in de vernieling. Net voor de rust kon hij zo de bal panklaar leggen voor De Ridder. Onze goaltjesdief liet deze kans uiteraard niet onbenut. 1-4 was de ruststand.

Na de welverdiende rust speelde Petrol een beetje onrustig wat absoluut niet nodig was na zo’n voorsprong. Er sloop ook wat nonchalence in het spel maar Claessens heerste echter in de verdediging. Indien er toch een gaatje gevonden werd, stond onze goalie Hermans steeds op de juiste plaats. Na een klein kwartiertje kon Ringoot zijn tweede van de avond scoren met een afstandschot. “Mocht ik trappen?”, was het eerste wat volgde. Ik begreep waarom. Matheve stond in scoringspositie en keek hem aan van “Ge hebt geluk dat ge scoorde, want anders zwaaide er wat!”. Een Robben-Ribery affaire kunnen we best wel missen ;-). Even later een bijna identieke situatie. Een voorzet-schot van Ringoot belandde bij Matheve die de 1-6 eindstand vastlegde.

ZVC Petrol Malderen blijft na deze mooie overwinning op de tweede stek postvatten. Verder mogen we spreken van een mooi debuut van Tim Hermans. Volgende week krijgen we 1930 RPZ Zaventem over de vloer en proberen we onze ongeslagen thuisreputatie te behouden.

 

Doelpunten: 
0-1: Roald Willems
0-2: Roel Ringoot
1-3: Roald Willems
1-4: Jelle De Ridder
1-5: Roel Ringoot
1-6: Herman Matheve
Eindstand: 
1-6