Speeldag 7

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 02/11/2012 om 22u
Match: 
ZVC Petrol Malderen - 1930RPZ Zaventem
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Kevin Bosman
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Andy Peelman
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Herman Matheve
Roald Willems
Verslag: 

Op vrijdag 2 november ontving Petrol 1930RPZ Zaventem en verdedigde het zijn ongeslagen thuisreputatie. Eerst en vooral heugelijk nieuws, Claessens werd deze week vader van een flinke dochter Febe. Papa nam vandaag dochter en vrouw voor het eerst mee naar huis. Dikke proficiat. Geen Claessens dus maar we konden wel opnieuw rekenen op Potoms, Witvrouwen en Peelman. Stoels nam opnieuw plaats onder de lat. Voor het eerst in onze carrière dienden we een beroep te doen op onze klusjesman Harry. De referee had in de goal twee te grote gaten gevonden, die dienden gemaakt te worden. Gelukkig was deze keer onze NMBS-medewerker niet in staking. Bedankt Harry voor dit klein intermezzo.

Petrol startte verschroeiend. 8 minuten ver en Petrol stond 3-0 voor. Een pegel van Stoels zorgde voor de 1-0. Een mooi opgezette aanval werd afgerond door Van Hoey met dank aan Potoms, 2-0. De 3-0 kwam op de conto van Matheve te staan. Iedereen denkt dan een vliegende start kan niet meer misgaan. Niets is minder waar. 8 minuten later staat het opnieuw 3-3. Een hard afstandschot bracht Zaventem opnieuw in de wedstrijd met de 3-1. Een effectbal verschalkte Stoels via de paal 3-2. Bij de eerstvolgende aanval van Zaventem gaat men driest in op Stoels. Na een discussie met de referee verkrijgt de tegenstander de bal. Onverdiend maar discussiëren hoeft niet en helpt ons zeker niet verder. Vrijschop voor Zaventem terwijl de bal in ons bezit was. Ongelofelijk maar 3-3 was het gevolg. Nog voor de rust kon Willems Petrol opnieuw op voorsprong brengen met een overhoeks schot op assist van Ringoot. Dit doelpunt draag ik dan ook op aan mijn metekindje Febe. Even later maakte Ringoot de 5-3 en zo stonden we weer iets comfortabeler op voorsprong net voor de rust.

Na de rust mochten we ons aan een jeugdig enthousiasme verwachten van Zaventem. Een ploeg die mijns inziens wat onder hun waarde geklasseerd staat. Petrol liet zich geen tweede keer vangen en creeërde heel wat kansen na de rust maar maakte ze spijtig genoeg niet altijd af. Pogingen van Witvrouwen en Ringoot moesten absoluut tegen de touwen. Ringoot was bedrijvig maar had niet het nodige geluk aan zijn zijde bij twee knallen tegen het doelkader. Dan maar rekenen op een kanonskogel van onze vliegende keeper Stoels. 6-3 en bijna weer een gat in de goal. Peelman dirigeerde Petrol weer naar een hoger niveau. Hij maakte bovendien de 7-3 met een droge knal in de linkerbenedenhoek. Hierna kregen we nog een belegering voor ons doel van de zaventemse bezoekers. Zij konden nog éénmaal scoren en brachten de 7-4 eindcijfers op het scorebord.

ZVC Petrol wint opnieuw, maar al bij al mogen we niet helemaal tevreden zijn. Een 3-0 voorsprong uit handen geven is "not done", maar we zijn rustig gebleven en hebben het tot een goed einde gebracht. Nu staat Petrol voor een aantal cruciale weken met wat directe concurrenten voor de tweede plaats van het klassement. Volgende week moeten we op bezoek bij Ajax Zemst, een ploeg die verleden jaar tweemaal heel sterk voor de dag kwam tegen ons. We zijn er allesinds klaar voor. Forza Petrol.

Doelpunten: 
1-0: Tom Stoels
2-0: Benny Van Hoey
3-0: Herman Matheve
4-3: Roald Willems
5-3: Roel Ringoot
6-3: Tom Stoels
7-3: Andy Peelman
Eindstand: 
7-4