Speeldag 8

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Vrijdag 09/11/2012 om 19u00
Match: 
ZVK Ajax Zemst - ZVC Petrol Malderen 2010
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Kurt Potoms
Ben Witvrouwen
Middenveld: 
Gianni Claessens
Andy Peelman
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Herman Matheve
Roald Willems
Verslag: 

Op vrijdag 9 november stond voor ZVC Petrol Malderen de tweede topper van het seizoen op het programma. Dat de trip naar het nummer 4, ZVK Ajax Zemst, geen pleziertrip was, bewezen de uitslagen die de club vorig seizoen behaalde tegen deze tegenstander. Maar zoals een cliché (niet het laatste in dit verslag) zegt dat het ene seizoen het andere niet is, was ook deze wedstrijd op geen moment te vergelijken met één van voorgaande onderlinge confrontaties. Met brio, verve en nog wat andere schone woorden werd de eerste 'clash' op verplaatsing bijgeschreven aan de lijst met overwinningen.

De bezoekers, die voor het eerst dit seizoen op een wedstrijdkern van 9 spelers konden rekenen, kenden een afwachtende start. Het initiatief en de daarbijhorende eerste kansjes waren dan ook voor de thuisploeg. Maar de Malderenaars vonden met Stoels in doel een gepast antwoord op de afstandschoten van de Zemstse aanvalslinie. Gaandeweg de eerste helft probeerde ZVC Petrol het initatief over te nemen en dat resulteerde iets over halfweg in de eerste periode op de beste kans van de wedstrijd. Het overhoekse schot van Peelman spatte uiteen op de verste paal. Niet veel later volgde een tweede goede mogelijkheid toen Potoms vrijgezet werd voor doel. De uitgekomen Ajax-goalie lag echter gepast in de baan van de lage schuiver die aldus de netten niet haalde. Een volgend cliché dat vanonder het stof gehaald kan worden luidt: "Derde keer, goeie keer". Hiermee doelen we op de derde scoringskans op rij voor de bezoekers. Een knappe individuele actie van Ringoot werd afgerond met een dito overhoekse knal die onhoudbaar in doel verdween. De ruststand was een feit: 0-1.

Na de pauze probeerde Ajax Zemst meteen aan te knopen met de gelijkmaker. De steriele druk naar voren die hierbij werd aangewend, zorgde bij wijlen voor een ideale Malderse countermogelijkheid. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Willems met zijn linker de bal onhoudbaar tegen de netten joeg. De dubbele achterstand maakte dat de thuisploeg een groots offensief probeerde op poten te zetten. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de aansluitingstreffer waardoor de achterstand opnieuw maar één doelpunt bedroeg. Ajax Zemst geloofde in de gelijkmaker en ZVC Petrol weigerde om te twijfelen en de voorsprong uit handen te geven. Dat zorgde voor een zenuwachtig verloop van de wedstrijd. Het volgende doelpunt zou de wedstrijd respectievelijk volledig openbreken of dichtgooien. Het werd scenario 2. Een vrije trap werd door Potoms tot bij de vrijstaande Willems gespeeld en die had aan de eerste paal vrij spel om de bal simpel in de doel te plaatsen. De thuisploeg gaf desondanks de moed niet op en probeerde het doel van Stoels te bestoken met enkele rake afstandschoten. De Malderenaars konden evenwel op een sterk spelende doelman rekenen waardoor de voorsprong intact bleef. Enkel geluk kon de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd brengen en zo geschiedde. Een ongelukkg afgeweken bal verdween onhoudbaar naast het Malderse sluitstuk in doel. Maar opnieuw wist ZVC Petrol de voorsprong op het juiste moment uit te breiden. Het was verdediger Witvrouwen die goed meeging op een tegenaanval en de bal beheerst in het Zemstse mandje legde. De derde 'double trouble' in de partij werkte bij Ajax Zemst als een rode lap voor een stier. De machteloosheid en het besef dat een eerste thuisnederlaag zeer dichtbij kwam, zorgden voor een grimmige en gefrustreerde sfeer in het groen-witte kamp. De bezoekers trokken zich van deze taferelen echter niet veel aan en gooiden de wedstrijd volwassen op slot. Toen Peelman in de allerlaatste minuut alleen op doel kon afgaan, vond Potoms zijn 'moment de gloire' gekomen. Met een ultieme sprint bereikte hij net op tijd de overzijde om de intikker op aangeven van Peelman in doel te verwerken. Een niet prijs te geven bron (hier mag gerust op geklikt worden...) sprak van opgehouden adems op de tribune bij het aanzien van de ultieme rek- en strekmanoeuvres die de Malderse verdediger aanwendde om zijn naam op het scorebord te krijgen...

We mogen gerust spreken van een verdiende overwinning met een meer dan zoete afdronk. Deze overwinning wist de twee nederlagen tegen deze tegenstander niet uit maar ze werpt wel een heel ander beeld op de schijnbaar onbespeelbare tegenstrever die Ajax Zemst vorig seizoen was. Veel tijd om te genieten van dit prille succes krijgen de gladiatoren van ZVC Petrol Malderen alvast niet. De tussenstand in reeks 4C zegt immers dat volgende week vrijdag een verplaatsing naar Sombreros Kraainem B opnieuw onder de noemer topper kan geplaatst worden. Eén voor allen en met z'n allen daarheen !

Doelpunten: 
0-1: R. Ringoot
0-2: R. Willems
1-3: R. Willems
2-4: B. Witvrouwen
2-5: K. Potoms
Eindstand: 
2-5