Speeldag 9

Auteur: 
Gianni Claessens
Datum: 
Vrijdag 16/11/2012 om 20u00
Match: 
Sombreros Kraainem B - ZVC Petrol Malderen 2010
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Uit
Doel: 
Tom Stoels
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Gianni Claessens
Middenveld: 
Andy Peelman
Roel Ringoot
Aanval: 
Herman Matheve
Roald Willems
Verslag: 

Vrijdag 16 november stond in de agenda van ZVC Petrol Malderen aangeduid als een belangrijke speeldag. In de Gemeentelijke Sportzaal van Kraainem moest immers de tweede plaats verdedigd worden tegen het nummer 3, Sombreros Kraainem B. Het werd een moeilijke wedstrijd. Toch konden de Malderenaars voor de tweede week op rij een topper op verplaatsing winnend afsluiten.

Het moet gezegd zijn: ZVC Petrol begon zwak aan de partij. Het speelde zonder tempo en van vlotte combinaties en verzorgde passing was weinig sprake. Desalniettemin waren de betere kansen in het openingskwartier wel voor de bezoekers. Zowel Willems, Matheve als Claessens kwamen een prima thuisdoelman tegen op hun weg naar doel. Ook aan de overkant stond een doelman in vorm tussen de palen. Toch was Stoels de eerste goalie die een bal uit de netten mocht graaien. Een vrije trap die volgde op een haakfout leverde na 20 minuten spelen een onhoudbaar schot op waarbij het nummer 1 van ZVC Petrol aan de grond genageld stond.

Na de pauze een ander spelbeeld. De bezoekers probeerden de bakens te verzetten terwijl de thuisploeg speculeerde op de tegenaanval. De verdiende gelijkmaker was er één die volgde uit een vlotte aanval waarbij in 3 stappen de desbetreffende 'Torjäger' vrij voor doel werd gezet. Stoels gooide snel uit tot bij Claessens die op links Ringoot vond. De linkspoot ging op snelheid door en zette gemeten voor tot bij Matheve. 'Der Bomber' aarzelde niet en tipte zijn zesde van het seizoen tegen de netten. Lang bleef de gelijke stand niet op de bordjes staan. Een knullig tegendoelpunt zorgde ervoor dat de thuisploeg voor een tweede keer op voorsprong kwam. Maar dan volgden drie bizarre minuten die het wedstrijdverloop compleet zouden veranderen. Eerst versierde Claessens een strafschop die door Stoels staalhard in doel werd geramd. Niet veel later volgde een haakfout op Peelman. De overtreding leverde de bewuste Sombreros-verdediger een gele kaart op. Maar in plaats van een rode lap werkte deze gele kaart serieus op het gemoed van de 'stierlijke' man. Een scheldtirade, een vliegende stoel en een wedstrijdonderbreking later kon de thuisploeg met een speler minder de wedstrijd hervatten. Het was wachten op het nekschot van de bezoekers en dat kwam er via de alomtegenwoordige Peelman. Hij nam een hele wedstrijd lang de ploeg op sleeptouw en met een knappe overhoekse knal zorgde hij ervoor dat ZVC Petrol voor het eerst in deze topper op voorsprong kwam. Niet veel later was de kloof definitief geslagen toen Witvrouwen vrijstaand aan de tweede paal de 2-4 voor het inleggen had.

We onthouden dat ZVC Petrol Malderen zijn voorsprong op het achtervolgende peloton vergroot na een moeizame zege tegen een ervaren en sympathieke tegenstander. Volgende week volgt de eerste 'weekendmatch' van het seizoen. Dan wordt op zaterdag nieuwkomer FC Bayern München Zemst partij gegeven. Een niet nader te noemen Petrol-speler likt reeds nu al zijn duimen en vingers af bij het aanhoren van de Duits geïnspireerde ploegnaam van onze volgende tegenstander... 

Doelpunten: 
1-1: H. Matheve
2-2: T. Stoels (str.)
2-3: A. Peelman
2-4: B. Witvrouwen
Eindstand: 
2-4