Speeldag 11

Auteur: 
Roald Willems
Datum: 
Vrijdag 14/12/2012 om 22u
Match: 
ZVC Petrol Malderen - BBC Merchtem United
Inzet: 
Competitie
Locatie: 
Thuis
Afgevaardigde: 
Jelle De Ridder
Doel: 
Tim Hermans
Verdediging: 
Ben Witvrouwen
Gianni Claessens
Middenveld: 
Andy Peelman
Benny Van Hoey
Roel Ringoot
Aanval: 
Bjorn Verheyden
Roald Willems
Verslag: 

Na drie uitmatchen op een rij mocht Petrol nog eens aan de bak in zijn eigen vertrouwde Vermahal. Onze tegenstander van vandaag is BBC Merchtem United, een ploeg die we ook verleden jaar dienden te bekampen. BBC Merchtem staat momenteel puntenloos laatste, maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Voor de wedstrijd werd dit nog op het hart gedrukt. We vermelden wel met blijdschap dat na bijna 1,5 jaar blessureleed de Puren opnieuw bij de kern is. Welcome back puren. Stoels, Matheve en Potoms gaven verstek voor deze wedstrijd. Hermans vervangt Stoels in doel.

Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam. Het was dan ook wachten tot de 15de minuut alvorens Petrol voor het eerst afstand nam van het jeugdig enthousiasme van Merchtem United. Willems scoorde de 1-0. Kort daarbij leken we op rozen te zitten na een doelpunt van Peelman. 2-0 voorsprong, maar al even snel werd de 2-1 gescoord. Willems maakte er voor de rust nog 3-1 van. De kanonskogels van Claessens werden telkens opnieuw uit de hoeken gekegeld. Op het einde van de tweede helft kwam Van Hoey nog dichtbij de 4-1 maar hij miste de bal op een haar. Met een 3-1 score gaan we dan ook rusten. Tijdens de rust wordt erop gehamerd dat dit echt wel een zeer zwakke prestatie is op alle vlakken. Petrol miste kansen bij de vleet. Al dient gezegd te worden dat de goalie van Merchtem een zeer goede wedstrijd speelde en meermaals zijn ploeg staande hield.

Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden de tweede helft, maar ook in de tweede helft kreeg Petrol de bal maar niet tegen de touwen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Merchtem steeds gevaarlijker. Petrol verloor vaak de bal door slechte passing en de snedige counters van de bezoekers leverden dan ook 10 minuten van het einde een doelpunt op. 3-2 en Merchtem herleefde helemaal. Petrol speelde zenuwachtig en men zag nauwelijks nog het verschil tussen de 2de en de laatste in de stand. Peelman begon dan maar aan een mooie solo en op de moment dat hij wou afdrukken, werd hij foutief afgestopt.  Doorspelen besliste de ref en op deze counter werd de 3-3 gelijkmaker gescoord. Hierna kregen we nog een dol slot. Merchtem duwde door maar Hermans houdt Petrol recht. Pogingen van Willems belandden steeds weer tegen een of ander lichaamsdeel van de merchtemse keeper. Ringoot schiet van dichtbij op de paal. Puren kende net als Ringoot de nodige pech want het doelkader hield hem van een doelpunt bij zijn rentree. Ook Peelman kreeg de bal niet meer tussen de palen. Frustrerend maar gelukkig kwam de bevrijdende treffer van Ringoot uiteindelijk toch. 4-3 voor Petrol. Dit mag niet meer misgaan en zo dacht ook Peelman die de score nog verder uitbreidde met 2 goals. 6-3 is dan ook de eindstand.

Al bij al een verdiende overwinning voor Petrol gezien het aantal kansen die gecreeërd werden. Maar dit moet waarschijnlijk de slechtste wedstrijd zijn die we dit jaar gespeeld hebben. Slechte passing, te lang met de bal blijven lopen, enorm veel kansen missen. Er zat geen systeem in. We hebben een geweldige heenronde achter de rug met 9 overwinningen van de 11 wedstrijden, maar als we even sterk uit de hoek willen komen in de terugronde zal het beter moeten dan deze wedstrijd. Het lichtpunt van deze wedstrijd was allesinds de terugkeer van de Puren die na een lange afwezigheid een goede wedstrijd speelde. Op naar de feesten nu en dan opnieuw ertegenaan.

 

Doelpunten: 
1-0: Roald Willems
2-0: Andy Peelman
3-1: Roald Willems
4-3: Roel Ringoot
5-3: Andy Peelman
6-3: Andy Peelman
Eindstand: 
6-3